gasztro
EGÉSZSÉGES FINOMSÁGOK

Pár napja néhány barátomat láttam vendégül és úgy gondoltam ez tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáljak két olyan receptet, ami egy kis beszélgetős délutánhoz tökéletes lehet és majd ti is könnyedén el tudjátok készíteni. Az egyik egy szuperkönnyű málnás-hajdinás mandulatejes turmix, ami friss málnával és egy kis jéggel hihetetlenül hűsítő lehet egy forró nyári napon, a másik pedig egy olyan kakaóbabos keksz, amit imádni fog az egész családod, de főleg a lurkók, ha elkészíted nekik. Nálam nagy sikere volt!
Őszintén bevallom süti készítésben nem vagyok túl jó, mert mindig attól félek, hogy nem lesz szép a látvány, ezért inkább a húsokat, leveseket gyártom előszeretettel. Most viszont egy olyan kakaóbabos-chia magos keksz receptet osztok meg veletek a Naureltől, ami hihetetlenül finom és rendkívül könnyű az elkészítése, emellett nem baj, ha nem túl szépre sikeredik… 🙂 Fontosnak találom leírni, hogy a Naurel webshopot egy olyan gyönyörű édesanya álmodta meg, aki szerette volna a pocakjában növekvő csodát a lehető legjobban óvni, így kizárólag olyan élelmiszereket, szépségápolási – és háztartási termékeket találtok náluk, melyek mentesek minden mérgező anyagtól, a legmagasabb minőséget képviselik és minden saját márkás termékük 100%-ban ellenőrzött bio gazdálkodásból származó összetevőkből készül. Na, de kanyarodjunk vissza ehhez a szuper kekszhez, melynek felét már félkész állapotban majdnem felfaltuk Vivivel a fotózás közben, mert felfedeztük, hogy úgy is tökéletes. Sőt! Mielőtt kisütöd, az összekevert massza akár reggeli müzlinek is zseniális egy kis mandulatejjel. Vivi olyan volt, mint a Tesóm és én lehettünk, mint mikor a Nagyink gyúrta és vágta a leveshez való tésztát és mi lopkodtuk nyers állapotában. Nagyikánk sokszor mérges volt ránk, mert alig maradt tészta a spájzban…:) Most az én keverőtálamban lett kevesebb a tészta, viszont ami maradt, azt kisütöttük és sikert aratott a barátaim körében. Nagy szeretettel küldöm nektek és családotoknak ezt a nagyszerű receptet!

Fotó: Borzi Vivien

Smink: Westend M.A.C Cosmetics Kuchta Kornélia

Kiegészítők: Butlers

Kakaóbabos-chia magos keksz

Hozzávalók:

100 g vaj
1 kanál melasz
100 g liszt
100 g zabpehely
85 g porcukor
50 g kókuszreszelék 3 kanál chia mag
3 kanál kakaóbab
2 kanál forró víz
1 kiskanál szódabikarbóna

Melegítsd elő a sűtőt 170 fokra! Egy lábosban olvaszd meg a vajat! Ezután keverd hozzá a melaszt, majd add hozzá a forró vizet és alaposan dolgozd el a szódabikarbónát! Ne ijedj meg, ha elkezd habzani! Keverd össze a száraz összetevőket, a lisztet, a zabot, a porcukrot, a kókuszt, a chiát és a kakaóbabot! Az egyveleget dolgozd el a vajas-szódabikarbónás mixszel! Ezután formálj ki golyókat a tésztából és egy sütőpapíron lapítsd őket kis korongokká úgy, hogy ne érjenek össze! 20-25 perc alatt süsd aranybarnává! Amikor elkészültek, hagyd kihűlni a sütiket! Lezárva 2 hétig is eltarthatók.

Málnás-hajdinás napindító koktél

Hozzávalók:

1/3 bögre áztatott hajdinapehely
1⁄2 bögre mandulatej 1⁄2 bögre fagyasztott málna

4 nagy szem eper
1 citrom leve
1-2 kiskanál agavé szirup 1 kiskanál vanília
1⁄2 avokádó
kevés reszelt gyömbér

A gyümölcsöket turmixold össze a hajdinapehellyel, valamint a mandulatejjel. Ha édesebben szereted, adhatsz még hozzá agave szirupot.

 

Kapcsolódó bejegyzések